torsdag 29 november 2012

Trista tider...

Hej alla,

nu är vi nästan inne i december, tittar jag ut genom fönstret ser jag enbart en grå vägg. Det är mörkt, blåsigt och blött jämt ute, och fiskesuget är lågt. Ändå är det snart dags för satsningen och om en dryg månad står jag vid en å och kasta efter öring! Tills dess ska jag beställa ett fett paket ifrån tyska Askari, med bland annat några öringdrag- och wobbler, och sköna varma vinterstövlar, så man inte frysa i det kalla vattnet och leran vid ån!

 
Fiskekompaniet i Malmö/Lund har just nu en grym vinterrea och jag hittade denna modellen för halva priset. Grymma, varma stövlar för en femhundring tackar jag inte nej till!
 
Årets sista månad, fram till den 19. iaf, då vi åker till mormor i Marseille i södra Frankrike över jul, ska spenderas med lite testfiske efter sik i Kalmartrakten. Till nästa år har jag som personlig uppdrag att få in 5 sikar ifrån Kalmar till listan i Småländskan, så att de tinte enbart syns Oskarshamn och Mönsterås längre. Kalmarsiken har varit borta för länge, och jag vet att de finns här! Decemberfisket ska spenderas på några nya platser nära hemmet, och vem vet, det kanske nappar en och annan kanske finns där även nån lite större sik igen :)
 
Countdown är nere på 32 dagar, sedan är det nya året här och fisket kan börja om på nytt ;)
 

torsdag 15 november 2012

Tidig Julpresent :)

Hej alla,

nu har tomten redan kikat förbi hemma hos mig och lämnat den nya fiskevågen.


Tempi kollade genast om den var godkänd och lämnade sedan vågen över till pappa. Jag kontrollvägde den sedan runt 50 gånger med lite olika vikter och vöägde mot en 1grams brevvåg. Denna Electro Samson går upp till 10kg och har 10grams intervall, så den rundade av eller upp men visade alla 50 gånger rätt vikt! riktigt härligt att äger en våg som visar exakt vikt igen, efter Berkley besvikelsen...Electro Samson förblir min absoluta favorit och 10grams intervall känns helt ok för alla mina målarter nästa år!

Jag hittade denna på Amazon i England och gav 580kr inklusive frakt, riktigt bra pris och en tidig julklapp :)

/Braxmax

fredag 2 november 2012

Snart jul och sånt

Hej alla,

sitter i skrivande stund i vardagsrumme toch pluggar. Genom fönstret ser jag Kalmarsundet som strömmar lugnt och utan vågor idag och drömmar mig till våren, när metet kickar i gång. Just nu är fisket nästan på 0-nivån och det känns tråkigt, vädret och det växande mörkret hjälper inte heller så mycket...Mellan pluggperioderna tittar jag då igenom diverse hemsidor och ebay och hittar en och annan godisbit till inköpslistan. Snart är det julrea i tysklands sportfiskevärld och jag inväntar perioden då fiskeföretaget ASKARI släpper 20% på hela sin sortiment. Då ska det inhandlas diverse småprylar till nästa års metesäsong; krokar, linor, sänken, flöten, tafs, rig-material...osv. Askari har genom åren gett mig många fina fiskeprylar av bra kvalité och riktigt bra pris, så det ska bli kul att fylla ut jullistan med deras prylar.

Sedan ska jag testa ett nytt mäsk nästa år, tidigare år har jag fiskat med iTackles fina mäsk, då bland annat xtacy bream, bream VIP och extra bream. Men företaget har inte kvar dessa produkter och då blir det att köpa nya smaker.  Skandinaviens Sportfiskecenter i Ljungby har köpt in ett nytt mäsk ifrån England, Sonubaits heter märket och deras Super Crush Krill verkar vara riktigt hett i England. Har gjort lite research och fiskare i England, som har kört med det mäsket, är mer än nöjda!
2kg kostar 89kr och det är ett riktigt bra pris, så det blr nog att köpa hem 20-25kg i vinter, så får vi ser om braxen, sutare, björkna och co. gillar denna mat.
Sedan ska jag försöka addera lite ströbröd ifrån Swedbait, 20kg kostar ju nästan ingenting hos de, och köpa hem 5kg idkung, som verkar bra för idarna här i sundet.

Sen är mäsk och småprylar inhandlade. Då återstår bara en ny digitalvåg, som kommer bli en electro samson 10kg med 10g intervall. Electro Samson är enligt mig den bästa digivågen som finns!

Ska även köpa nya vinterstövlar som är riktigt varma, hela kroppen mår bra om fötterna är varma och då det blir en del öringpass så kommer jag nog stå i iskallt vatten rätt så mycket, då ska det vara behagligt!

I mars inköps sen det långa Hossmo årskortet och sen är allt klart och jag är några tusenlappar fattigare :)