tisdag 26 februari 2013

Årets första (bonus)fisk :)

Idag hade jag lite tid över och bestämde mig för att åka till en å och fiska efter havsöring. Kl 11 anlände jag och parkerade bilen i lite för mycket snö...det tog en kvart att komma ur denna igen och sen kunde jag parkera bilen där jag ville ;)
 
En stund senare kom jag till vattnet, kastade ut ett flötmete med mask och spinnfiskade samtidigt litegrann.
 
Ån var helt isfri men det var rätt mycket snö och is kvar vid kanten. Första timmen hände absolut ingenting.

 
Jag bestämde mig sedan för att trotta av några åsträckor och åka sedan hem igen på eftermiddagen. Flötet trottades ner ett antal gånger, sen dök det för första gången detta år!

 
Det kändes tungt direkt i matchspöet och fisken gjorde en riktigt fin fight, ett tag trodde jag faktiskt att det var en vet havsöring som hade tagit masken. Efter 10minuters drillning fick jag äntligen upp fisken. Det blev tyvärr ingen öring, utan i stället var det en regnbåge som nappade :) roligt med en ny art, även om den var lite oväntad...:)
 
Skönt att drilla fisk på spöet nu igen! I helgen blir det redan nästa tur, då bär det av till sikstället och jag hoppas att jag kan landa en första, tidig mars sik!
 
Med 3 plusgrader i luften var det idag riktigt behagligt och till helgen ska det bli ännu mildare, våren är på gång gott folk :)
 
/Braxmax 

söndag 10 februari 2013

Lite ändrade planer

Fisketiden i år får planeras mycket effektivt och jag ska öndra lite detaljer i årets schema. Bland annat kommer jag inte satsa på sik i mars utan kör bara öring. I Maj kör jag sedan mera sik innan braxenfisket drar igång!


Här kommer mitt ändrade schema för 2013:

Januari: Öring
Februari: Öring
Mars: Öring
April: Sik, Mört
Maj: Sik, Braxen
Juni: Sutare
Juli: Sutare, Id
Augusti: Braxen, Id
September: Braxen, Id
Oktober: Björkna
November: Björkna
December: Öring

onsdag 6 februari 2013

Ny Camo lina :)

Hej alla,

på fiskefronten händer det absolut ingenting just nu, det har gått 2 veckor sedan mitt sista pass och det lär dröja innan nästa turen görs...mycket tråkigt,men vädret är fortfarande för kallt, även om det har blivit en anging mildare nu. Om nångra veckor hoppas jag att öringfisket kan komma igång, så att jag har i a f en månad på mig att få upp någon öring, innan siksäsongen börjar.

Jag har beställt ny lina från ebay i England i veckan och det blev en riktigt bra produkt.


Camou heter denna fina linnan från NGT. Mycket bra och stark camo lina! Det blev 1800m 0,25mm lina. Linan sägs ha mycket mer resistens och styrka än många andra nylonlinor och priset var också riktigt bra. SÅ nu är det bara att spola på den på mina 3 baitrunner rullar och sen är även det klart.

Om en månad får jag hem mitt mäsk också, sen är det bara att köpa in mina hemliga ingredienser och hämta ut hossmokortet, sen är hela inköpslistan klar :)

/Max