söndag 25 maj 2014

Lite braxenfiske blev det ändå :)

Hej alla,

inget vårfiske efter braxen var planerat, men Johan Almqvist skulle köra en helg och i gott sällskap kan det ändå vara roligt att fiska, även när det går lite segt.

Fredag efter jobbet så åkte jag och min fru ner till ån och ställde upp bivvyn och poden, sedan passade vi på att käka picnic i det varma, soliga vädret! På kvällen kom jag sedan tillbaka och träffade Johan,som hade anlänt några timmar innan mig.
Picnic med Tania :)

Det tog några timmar innan mäskplatsen var redo och boltspöna var utlagda, men vid 22 tiden var allt på sin plats och det blev lite feederfiske jämte Johan i några timmar. Det var dock lugnt och vid midnatt lade jag mig i bivvyn. Kl01 kom första hugget och larmet väckte mig. Denna hona var den första av totalt 9 stycken denna helg, och jag fick enbart upp en hane, mycket bra!


Årets första fina braxen på 4900g

Denna första natt gick rätt så bra,med totalt 4 landade fiskar och 3 tappade...Vid 9 tiden lämnade jag min plats och åkte hem för att spendera dagen med familjen. Sedan var klockan 8 på kvällen igen och det bar av till natt nummer 2 :)

Boltspöna redo för action!

Det blev lite äcklig kvällsmat i form av Johans fullkorn snabb pasta och nån tomatsås.....jag fick hämta mina mackor i stället!

Johan är laddad inför natten.

Efter det körde jag återigen några feedertimmar, och lade mig sen för att sova lite. Men fisket skulle bli ännu bättre denna natt. Kl01 drar det iväg igen och upp kommer en 4,5a. En halv timme senare krokar jag en rejäl brax, den är enormt tung och kämpar starkt! Jag såg aldrig den men den kändes helt klart som en fisk som kunde vägd allt mellan 5 och 6 kg! Tyvärr så tappar jag den i en stor gren.....Riktigt förbannad kastar jag ut igen och en timme senare återkommer turen med en första, denna gången landade 5plussare. Fisken är 70cm lång men tyvärr i ingen bra kondition. Denna romstinna hona vägdes till 5060g, men det är alltid skönt att få en Hossmo brax över 5kilo!

Första femma för i år :)

Det dröjde ytterligare 2 timmar innan helgens största fisk skulle landas! Denna fisk var också mycket kämpeglad och tung, men Johan kan håva den säkert och i vattnet ser den riktigt stor och fe tut! Tyvärr hade även denna brax en mycket smal rygg, det är där och i buken vikterna bestäms. Buken var mycket tjock med rom, men denna fisk på hela 74cm pressade vågen endast ner till blyga 5130g. En sådan brax med toppkondition kunde annars enkelt väga 5,6-5,8kg...menmen. Glad blev jag ändå och denna blev  min 6. braxen över 5kilos gränsen! 

En två-tonad mager bralle på 5130g.

Nu får braxarna väntar till hösten och då hoppas jag på rejäla femmor denna gång :) Nu blir det nog en del karppass i juni! Första kommer ske redan nästa vecka!

/Braxmax

onsdag 21 maj 2014

Dags för boltspöna :)

Hej alla,

nu är det dags för lite braxenfiske, min målart i maj, vimman, har gått ganska ok, jag lyckades få upp ett nytt PB och totalt 3 fiskar över 600g, vilket kan anses som helt ok för ett småländskt vatten. Vågen stannade på 650g och längden var hela 40cm...en mycket smal vimma med andra ord, tyvärr har de ingen bra kondition här nere, även när de är romstinna. Men men, ändå är det alltid en grym fight när man har en vimma på kroken och totalt fick jag i år upp 20 stycken.

En långsmal, romstinn Kalmarvimma på 650g.

Sista vimmapasset fick jag sällskap av Johan Almqvist, och tillsammans körde vi en rolig morgon efter denna lilla art. 

Johan undrar hur en rulle fungerar...:)

Det har även blivit lite mer fiske efter vårabborre, men resultatet blev inte så jätte bra, endast en liten större fisk på 1280g kunde jag landa. Men jag kommer mer tid på höstabborren i år!

En tjock, men för kort abborre på 1280g, tagen på jigg.


Nu är det dags för lite braxenfiske i helgen och jag kommer lägga 2 helnätter i Hossmoån, igen i det goda sällskapet av Johan Almqvist. Vi hoppas på en och annan stor brax och roliga stunder med gott snack och lite sömn! Under dagen kommer jag även lägga ett pass med lilla dottern och det ska nog bli roligt nu med lite plask i vattnet och fint,varmt väder.

Efter månadsskiftet börjar sedan min karpsatsning för i år, och det ser jag fram emot, det blir nu lugna, sköna fiskepass i stol eller i bivvyn, med boltspön, rodpod och larm :)

Skitfiske på er

/Braxmax


torsdag 1 maj 2014

Maj fisket

Hej alla,

predatorerna ville sig inte riktigt, förra veckan tappade jag en ganska stor gädda och efter detta pass blev jag rejält förkyld....fisket fick då vila en vecka och nu är det redan den 1. maj. Detta innebär att jag slutar med jakten efter gäddan och riktar nu in mig mot vimman. Innan denna art blir det ett testpass efter sik på en ny plats som jag fick tips om att det skulle finnas sik där nu i maj! Spännande att testa och nära hemmet, man vet ju aldrig!

Men efter det blir det vimma i ån, blandat med lite abborrfiske, OM jag kan skaffa några löjor!
Om jag lyckas med vimmafisket och kan ta några romstinna, och kanske även ett nytt pb, så blir det säkert några sutar/braxpass mot slutet av månaden, innan det blir dags för karpsatsningen i juni :)

Jag har även handlat lite nya prylar, nu när jag har varit sjuk. Det blev bland annat en fin ny specimenhåv, banksticks och nya larm.

En fin rubber mash håv till brax, sutare, id och alla vitfiskarter.

Nash's siren S5 sägs vara ett mycket smidigt och bra napplarm, jag ska testa det framöver :)


Nu blir det jobb i fem dagar och jag hoppas att jag är pigg igen fr o m imon, då blir det ett tidigt morgonpass efter siken redan i helgen. Nästa vecka är det all in för vimman :)

/Braxmax