söndag 1 december 2013

Allt lugnare nu

Hej alla,

nu är det bara en månad till jul, tiden går fort och hösten övergår så småningom till vinter. Än är det lite värme i luften och det går fortfarande att meta lite grann.

För några veckor sen fick jag en finare sarv i Kalmarsund, den vägde 960gram och det var länge sedan jag fick en sån grann smålandssarv. Senast var det i helige ån, men det var för 5-6 år sedan, så det var skoj med större sarv, som är så kämpaglad.Efter det har det blivit mycket lugnt, ett par hossmopass efter abborre och brax har det blivit, utan större framgång. Och året går sakta men säkert mot sitt slut. Då är det alltid roligt att handla in lite nya fiskeprylar. Sportfiskepoolen.se hade för ett tag sen ett riktigt bra hösterbjudande, 30% på hela sortimentet. Jag hade planerat att anskaffa en ny fiskestol, en recliner, då det ska dras ner på helnätter nästa år och i stället blir det fler kväll- och morgonpass. De många tätltnätter var ganska jobbiga, speciellt med allt bagage hela tiden och kortare pass, vid rätt tid, kan vara lika effektiva och fiskrika. Det blev då alltså en underbar och bekväm stol, 45kg mäsk från Swedbait, ett märke som jag inte använt i många år nu, men som alltid håller måttet. Några kilo boilies till de spontana karppassen som ska läggas nästa år och en ny, stor carry-all väska. 


Ja, nu ska man då bara vänta på årets sista månads slut, jul, nyår och den där gamla, onda vintern som snart kommer förbi...eller kanske inte?! Jag hoppas personligen på en mild vinter, helst utan is!

/Braxmax

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar