lördag 10 juni 2017

En helt ny specimenvärld väntar!

Hej alla,

jaha, precis när man skulle börja fisket på riktigt, då får man besked om ett nytt jobb och därmed ett helt nytt liv. Jag fick i fredags ett samtal ifrån Linköpings Universitetsbibliotek, där de berättade för mig att jag fick jobbet hos dem :) 10 minuter senare ringer frun och berättar att hon fick den andra tjänsten på UB i Linköping, helt sjukt. Vi har därmed fått dubbelhugg på två heltidstjänster och detta innebär att vi flyttar till Linköping direkt efter sommaren.

Naturligtvis svider det en hel del att lämna Kalmar och framförallt den kära Hossmoån, men å andra sidan får jag nu tillgång till absoluta toppvatten runt omkring Linköping. Det är inte bara Svartån som jag får som granne nu, med sina svenska rekord på färna och sarv, utan även Motala Ström, Vättern, Landsjön, Sommen och några fina karpsjöar i närheten. Lite längre bort, så finns nu Ursjön (19mil) och även Älvkarleby (30mil) nära till hands, det är faktiskt häftigt!

Tyvärr får fisket nu vila över sommaren, då jag inte kommer hinna med särskilt mycket fiske...sommarjobb, flytt, hitta lägenhet, hitta förskola, hitta lugnet, börjar jobba...usch, usch och usch. Men sen, när allt är på plats, lillan går på sin förskola och vi har jobbat in oss några veckor, då kommer fiskelivet åter igång. När höstmörkret intar Östergötland, då ska det läggas många kvällspass i den legendariske Svartån. Nästa år kan det bli en seriösare satsning i Svenskan med...man får se. Men mina mål framöver kommer bli färna över 2,7kg och sarv över 1,3kg. Jag vill faktiskt helst bedriva sarvjakten i Svartån, och inte i Motala Ström, inget illa menat, men det känns som att alla drar till Motala nuförtiden. Jag föredrar nog lugnet och det är nog också en större utmaning att få stora sarvar i Svartån. Å andra sidan kommer ju rekordet därifrån, så de riktigt stora finns ju där!

Redan nu har jag panikköpt fyra 25kgs säckar med pellets :). Jag vet inte om det finns en fiskodling i Linköpingstrakten, så det är bättre att bunkra upp några pellets. Sedan får det bli några fler isotoper, banksticks, en ny håv, en redig pannlampa och lite annat smått och gått inför kvällarna vid Svartån. Kan man ej fiska, så känns det i alla fall skönt att smida planer och uppdatera utrustningen lite grann.

Så nu får det bli några till stressiga månader, men sedan ska det specimenfiskas så det knakar! Nu har man haft boltspöna framme i fem år här hemma vid Hossmoån och bara feedermetat sporadiskt. Till hösten byter jag ut Kalmars stora braxar och sutare mot Linköpings färnor och sarvar, och går återigen över till mitt favoritfiske; feedermetet.

Tack Kalmar för alla dessa trevliga år och alla storfångster det har blivit, vi kanske ses igen i framtiden!

Här några av mina största fångster, som Kalmarregionen har skänkt mig genom åren:

Braxen, 5700g, Hossmoån 2012

Björkna, 880g, Kalmarsund 2013

Sutare, 3880g, Hossmoån 2015

Id, 2950g, Hossmoån 2015

Spegelkarp, 10920g, Linnéasjön 2015

Fjällkarp, 11420g, Linnéasjön 2015

Abborre, 1800g, Hossmoån 2016

Ruda, 1450g, Lilla Grytsjön 2016

Vi kanske ses vid något vatten där uppe i Östergötland framöver!

Tills dess, skitfiske, Max.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar