lördag 18 augusti 2012

En första natt i Kölby

Nu har vi flyttat till underbara Kalmar och redan hunnit bo här i mer än 2 veckor. I torsdags vad det sista dagen på sommarjobbet och nu var det dags för lite mete tyckte jag. I fredags körde jag och lillan ner till Rinkabyholm och köpte ett fiskekort till Hossmoån. Och igår kväll, efter Tempi hade somnat, stack jag till Kölby för ett premiärpass efter sutare.
Klockan är 21.00 när jag anländer vid parkeringen och där träffar jag en mycket trevlig Henrik Alp från Mönsterås, vi snackar lite och sen bär jag grejerna till min fiskeplats. Det är vindstill (men inte myggfri) och det ser hett ut på ytan, massor med småfisk och en och annan sutare bryter den. Nu är det nästan mörkt och jag ser tyvärr inte allt för mycket, kastar ut mina 3 spön och några boilisar och en,två mäskbollar bredvid. Sedan lägger jag mig för att somna under en underbar och klar natthimmel. Jag vaknar lite då och då men allt är tyst denna första natt.

På morgonen blir det ett litet pip, men det skulle vara allt. Ingen fisk än, men nu är jag taggad och nästa vecka blir det ett nytt försök.

Måste säga att Hossmoån och Kölbydammen är ett riktigt magnifikt vatten som är riktigt mysigt att fiska i, dessutom finns det rikliga mängder med monsterfiskar! Till våren blir det att köpa ett årskort och nästa säsong blir det nog många pass här i Kölby med dottern i tältet. Och jakten på 3kgs sutaren kan börja :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar