tisdag 3 juli 2012

karpfiske igen

igår och idag på morgonen fiskade jag lite karp hemma i växjö, och det gick visst rätt ok. Igår tappade jag tyvärr en riktigt fin karp, han hade rusat ut i djupet och måste ha hittat nån vass sten eller gren, för när jag fick upp tacklet var bara halva tafslängden kvar, utan krok o fisk....usch. Efter en del tappade fiskar gjorde jag sen lite research och jag bestämde mig för att knuta helt nya riggar, det blev de mycket effektiva blow-back riggar, dels med rigringar, dels med vanligt knut runt krokhalsen. Och jag måste säga att de funkar riktigt, riktigt bra änsålänge!

I morse gick det betydligt bättre, jag hade mäskat ytterliggare 1kg majs och 2 kg frolic igår kväll och när jag hade i mina spön i en timme vid kl halv 5 i morse så skrek ett av de nya pro carp larmen iväg. det blev en jätterusning och när jag plocka upp spöet känns fisken tyngre och tar fortfarande linan från rullen, trots hård broms. det tar ca 5 min och sen ligger det en fin karp på 5,75kg i håven,

tar några bilder och plötsligt skriker nästa larmet. jag bestämmer mig för att sätta tillbaks karpen snabbt och varsamt och tar upp spö nummer 2, denna fisk känns också stark men lite mindre. En fet liten spegel vägs till 3,65kg och återsätts direkt. Några minuter och färska krokbetejn senare är alla spöna ute på mäskplatsen igen, men det skulle inte blir några fler skrik denna morgon.
Måste säga att mina Cormoran larm; Pro Carp 4000 var ett riktigt bra köp, de är i fin design, har sealed elektronik och låter riktigt skönt när de väl piper loss! Kan bara rekommendera dessa och vet att till exempel Fiskekompaniet i Lund och Malmö säljer dessa i Sverige.

3kg torr fodermajs, som ska bli 7kg färdig majs är inlagda i sjövatten nu och ska soaka några dagar, innan det på fredag återigen ska mäskas på platsen! Sirap-soaken verkade helt klart bättre än paprika, så det får bli den boosten till majskornen framöver, billigt och supersött!


Idag fick vi även hem vår nya familjebil, så till nästa vår finns det gott om komfort och plats för fisketurerna med lillan:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar