fredag 7 september 2012

Hossmo levererade på 3. passet!

Inatt körde jag mitt tredje hossmopass och hur gick det då? Jo, kvällen börjades lite senare, då lilla Temperance börjar få lite tandvärk på kvällarna, det tog då en längre stund innan hon kunde somna. Kl 20.00 kunde jag dock lugnt stacka och kvart över 8 anlände jag vid kupan. Det satt enbart 2 man där så det var bara att välja en fin plats. Sen blandade jag lite mäsk, gjorde spöna redo och slängde ut boltspöna. Klockan hann bli 9 när alla tre var utlagda.

 
Här min rig: 50g method feeder, kort tafs och sen en liten boilie och ett plastmajskorn på håret.


Waiting for the Piiiip,pip,piiip.
 
Sen så kom bivvyn fram, det regnade lite så det var läge för det, om jag ville sova torrt. Kl 22 lägger jag mig och sover lite grann. De andra två hade segt fiske hela dagen och natten innan och de sista veckorna var också sådär i ån, så mina förhoppningar var inte speciellt höga. När högra larmet vaknar till liv strax efter midnatt blir jag därför riktigt glad. Fisken boltas fint och efter en lugn men tung drillning håvas en större brax, kan det vara nytt PB tänker jag? Vågnätet och vågen kommer fram och fisken vägs till sköna 5,108kg, nytt PB vid första nappet, yeees! Efter det är det svårt att somna, adrenalinet gör sitt i kroppen. Men jag lyckas ändå, tills det börjar pipa igen kl halv 3. Det känns direkt att det är en mindre fisk och jag uppskattar den till ca 3,5kg när jag släppa tillbaka den. Lillen hinner försvinner i det mörka vattnet då piper det igen på högra spöet. Oj, lite race på G tänker jag och krokar ännu en brax. Den här känns tung, riktigt tung! Den stånger och försöker gå mot djupet men jag lyckas få upp den till ytan och efter någon minut kan även denna fining håvas. Ja, den här är grov och det verkar vara nytt PB igen! Fisken är kort, 71cm, precis som de andra stora jag fick, men den är mycket kompakt och tjock. 
 
 
Vågen stannar denna gång på härliga 5,581kg och ett högt PB är ett roligt faktum! En riktigt fin höstfisk simmer lugnt tillbaka till sina kompisar.
 

Sedan hälsar den på en gång till och säger adjö :)
 
Natten fortsätter och jag hinner sover ännu en timme, men kl halv 5 drar det iväg igen, 2 gånger. Den första är en liten 3a och den andra är en finare brax igen. Denna sista för dagen väger 4,92kg.

 
Ett galet pass med totalt 5 fiskar och 8 runs, riktigt roligt höstfiske. Och nästa år, när det ska satsas i Småländskan, då ska det komma upp en del femmor och kanske en sexa...vem vet :)
 
/Braxmax (activated)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar