tisdag 26 februari 2013

Årets första (bonus)fisk :)

Idag hade jag lite tid över och bestämde mig för att åka till en å och fiska efter havsöring. Kl 11 anlände jag och parkerade bilen i lite för mycket snö...det tog en kvart att komma ur denna igen och sen kunde jag parkera bilen där jag ville ;)
 
En stund senare kom jag till vattnet, kastade ut ett flötmete med mask och spinnfiskade samtidigt litegrann.
 
Ån var helt isfri men det var rätt mycket snö och is kvar vid kanten. Första timmen hände absolut ingenting.

 
Jag bestämde mig sedan för att trotta av några åsträckor och åka sedan hem igen på eftermiddagen. Flötet trottades ner ett antal gånger, sen dök det för första gången detta år!

 
Det kändes tungt direkt i matchspöet och fisken gjorde en riktigt fin fight, ett tag trodde jag faktiskt att det var en vet havsöring som hade tagit masken. Efter 10minuters drillning fick jag äntligen upp fisken. Det blev tyvärr ingen öring, utan i stället var det en regnbåge som nappade :) roligt med en ny art, även om den var lite oväntad...:)
 
Skönt att drilla fisk på spöet nu igen! I helgen blir det redan nästa tur, då bär det av till sikstället och jag hoppas att jag kan landa en första, tidig mars sik!
 
Med 3 plusgrader i luften var det idag riktigt behagligt och till helgen ska det bli ännu mildare, våren är på gång gott folk :)
 
/Braxmax 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar