onsdag 14 augusti 2013

Sommarpausen är nu över!

Hej alla,

det har gått lite mer än 2 månader och det jobbades hårt på Öland hela Juni och Juli. Idag är mitt sista jobbpass och jag är glad att jag kommer ha semester i 3 veckor nu. Sedan börjar plugget och biblioteksjobbet igen, skönt.

Sedan juni har det inte hänt mycket på fiskefronten, jag har kanske lagt ett pass varje vecka, men den varma, torra sommaren har gjort fisket riktigt trögt. Vattentemperaturen var hög och fiskarna sega.

Här följer en kort sammanfattning av sommaren:

Braxenfisket i maj levererade till slut en fin hona på 5,25kg och på samma pass kunde jag landa ett nytt sutar PB på 2,7kg.Efter det har jag börjat utforska Linneasjön i Nybro, men karparna var som sagt sega och det blev hittills bara en landad fisk och några tappade. Fisken vägde 5,13kg och tog på en snowman. I och med att fisket var så trögt så planera jag att ta revansch nu till hösten och jag hoppas att det kan bli några större karpar på matten framöver! Jag planerar 3 nätter i rad i slutet av augusti och sen 2 nätter till i september, så får vi se...
Emellan fiskades det också i Kölby, men det var lika trögt där. Toppfisken vägde 2,42kg men annars var det bara mindre fisk som kommit upp. Det var ungefär det som har hänt under sommaren. Nu börjar augustiregnen dra in och temperaturerna sjunka sakta men säkert, vilket är lika med allt bättre fiske framöver!

Nu hoppas jag på en riktigt rolig och fiskrik höstsäsong!

Skitfiske

/BraxmaxInga kommentarer:

Skicka en kommentar