tisdag 8 april 2014

vitfiskarnas tid är här!

Hej alla,


nu blir det inga fler gäddpass, förra veckan körde jag två längre morgonturer i Hossmo, men fisket var trögt och det blåste nordligt...de fiskarna som högg spottade rätt så fort och nu har man tröttnat lite!

Det blir i stället dags för det roliga mörtfisket. Det var ett tag sen jag har fått större mört över 6hg och nu är jag riktigt sugen på den arten. Det blir ett första pass nu på torsdag morgon, utrustad med matchspö och flöte. Vi får se om fisken har kommit igång och om det går en och annan feta mörthona där ute! Dessa små, men oerhört fight-glada vitfiskar är otroligt roligt att drilla på ett lätt matchspö. Som bonus blir det ett feederspö, man vet aldrig sam som går längs med botten och det finns även alltid chans till en stor vårbjörkna eller sarv.


Jag hoppas på lite mer regn nu framöver, så att flödet i åarna blir lite bättre, då är fisket efter mört enklare och roligare, när flötet kan drifta längs med strömkanten. Allt som behövs är ett Avon flöte, en 10a eller 12a wide gape krok och som bete majs, mask, eller plastbeten, vilka jag också komma testa!


Det roliga det mörtfisket på våren är att det kan vara upp till 2 veckor, detta innebär att man hinner lägga några pass och chansen till en större mört är därmed större. Om tiden tillåter, komme rjag lägga 5 pass efter mörten och direkt efter blir det några sikpass. Hittills har dagstemperaturerna i April inte varit så höga, mest bara upp till 8-10grader, vilket är bra, då havsvattnet inte värmer upp sig så snabbt då, och siken stannar nära kusten en stund till! Fram till månadsslutet lär det absolut vara möjligt att ta en och annan sik!

Förra året blev det varken en större mört, eller sik, men i år hoppas jag på bättre utdelning!


Skitfiske önskar
Braxmax

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar