onsdag 2 april 2014

April April...Fiske

Hej alla,


ja, nu är det redan april igen och värmen kommer och stannar förhoppningsvis snart. Just nu är det riktigt kalla nätter med minusgrader och kalla vindar på dagarna...inte kul att vara ute då. Men på fredag och lördag morgon ska jag ge mig ut efter dessa feta vårgäddor igen. Det sägs att gäddan har börjat leka, men jag hoppas ändå på en och annan romstinn gädda som kan vara på hugget och som inte har lekt än, pga den ovannämnda kylan. Vi får se hur det blir.

Lite större mörtar och sarvar väntar på sina insatser!
 


Efter gäddan kör jag nog några sikpass (väldigt segt fiske, men det lockar ändå lite grann i år). Det kommer bli fiske i Mönsterås och Kalmartrakten, både i April och Maj. Jag har även bestämt mig för att hoppa öringfisket, vilket har varit riktigt segt i år. I stället kommer det bli fiske efter lekmört i en eller två veckor. Det går upp riktigt mycket och fina mörtar i kuståarna, och det är alltid ett riktigt kul fiske. Kanske kan jag höja mitt gamla PB från Lillån, som är på 640g.  Efter mörten blir det återigen sik, och en bit in i maj så kommer jag fiska på gädda igen, fram till vimman stiger. I maj finns det återigen chans till tjocka gäddor, som käkar massor av mört, björkna och vimma i åarna efter leken.

Ja, det är nog min vår i år, fr o m juni blir det enbart karp och lite kustid hela sommaren, alltså med andra ord lite lugnare.


Jag har kikat på lite nya napplarm och jag kommer nog köpa DAMs MAD Insomnia, dels bara för det coola namnet, dels för att jag, som tysk, alltid har gillat DAM och detta larm verkar vara riktigt grymt och stabilt. De är även lite mer prisvärda än till exempel JRC eller Delkim, så det kommer nog bli ett set med 3 larm+receiver.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar