lördag 14 juni 2014

Bra premiärnatt efter karp

Hej,

I måndags körde jag den första karpnatten och det gick riktigt bra. Jag anlände kl 21 och började med att slänga ut ett markerflöte och en hel del boilies runt det.
Sedan kastade jag ut mina 3 spön, tillsammans med en boilie, en pop-up och en liten pva-bag på kroken. Efter det slängdes bivvyn upp och vid halv 11 tiden kunde jag lägga mig. Ute var det fortfarande runt 20 grader och det var riktigt behagligt i sovsäcken. Kl var nu 23 och jag hade somnat lite grann, men blev väckt av det där screaming take, det första, men förhoppningsvis inte sista, för i år!

Fisken gjorde många rusningar men kändes inte särskilt tung. Men det tog en bra stund att få den nära håven, i det totala mörkret. När jag lyfter håven ser jag dock att, trots karpens korta längd, den har en rejäl buk. Denna gjorde att vågen pressades ner till 6880g, vilket är ett nytt sjö PB för mig :)
En romstinn karp efter bara två timmars fiske.

Glad och nöjd lade jag mig och sov några timmar. Kl 04 blev det ett napp på samma spö, fisken simmade långt ut och kom sen upp och bröt ytan, där den lyckades skaka loss sig....mycket synd, men det är sånt som händer ibland...Solen var nu redan uppe och det började bli rejält varmt i bivvyn, vilket innebar att min sömn var avslutad för denna natt. Jag käkade lite frukost och satt mig i stolen och solade. Vid 7 tiden blev det så pass varmt att jag emellan fick ställa mig i vattnet för att kyla ner lite. En timme senare började jag packa ihop mina prylar, då jag planerade att åka hem vid kl 09.  Kl 08.30 kommer dagens tredje napp! Riktigt bra utdelning tänkte jag. Denna fisk måste har tagit upp betet mycket försiktigt och stannat där den tog upp det, då det endast blev några svaga drop- back indikationer på hangern! Jag misstänkte en brax och tog upp spöet, bara för börja känna rejäl tung och en fisk som rusar iväg, gött!

Solig och varm morgonstund.

Det är alltid rolig men karpen, det är alltid svårt att uppskatta rätt storlek på den! Denna fisk, som tog betet så lugnt och nu simmade långsamt och tungt i sidled, trodde jag var en stor karp, den hade enorm styrka i sig och jag fick hålla emot ordentligt, då den hela tiden försökte simma mot en brygga! Efter säkert 10 minuter lyckades jag dock äntligen att håva den. Och som sagt så hade jag uppskattat vikten helt fel, då den vägde 6340g, ändå en mycket fin karp och en rolig fight!

Härlig morgonkarp, precis innan hemfärden.


Kan tillägga att jag fick ge bege karpar en skvätt antiseptiskt medel, då bege hade små sår i munnen och på läpparna. Ett sådant medel kan hjälpa karparna att bli av med sådana såren och gör även att ser fina ut igen. Kan bara rekommendera sådana medel, då de verkligen gör skillnad :)

Garders Carp Care, till både munnen och kroppen. Jag använder denna variant och den kostar mindre än 100kr från England (inkl. frakt). Helt klart värt det.


Nu ska det jobbas 3 dagar till, innan en 3 veckors semester börjar och med denna en hel del fiske efter karp, plus en nostalginatt i Helige ån, efter färna, sarv och björkna!

/Max


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar