onsdag 17 september 2014

Lite blandat fiske just nu

Hej alla,

nu är det redan september och Hossmo-fisket borde vara i gång, men det har varit oerhört segt i ån denna höst, på grund av den ihållande värmen. Dagstemperaturer runt 20 grader och nätter mellan 10 och 15 grader har gjort att de stora individerna inte har sökt upp sig i ån....än!?

För 2 veckor sedan körde jag en natt med vännen Johan Almqvist, vilket resulterade i alla fall i en finare brax på 5350g och årets första sutare över 3 kilo, som vägdes till 3010g.

En sutare över 3 kilo är alltid trevlig :)


Årets andra två-tonade brax på 5350g


Efter det så har fisket i ån blivit mycket lugnt och det har hunnits med två karpnätter i stället. Den första natten, med 6 landade karpar gick riktigt bra och det var roligt morgonfiske, med en topp på 7800g. Denna togs 10 minuter innan jag skulle åka hem, vilket innebar en del positiv stress :)

Nytt PB på spegelkarp, en tjock och kort fisk på 7800g

Natt nummer två gick inte lika bra och det blev endast ett run på morgonen, vilket dock gav en riktigt fin fjällkarp! 

En fin fisk efter en kall natt, välmatad fjällkarp på 5730g

Karpfisket har med andra ord gått rätt så bra i år, efter 5 helnätter och 3 korta kvällspass var denna sista fjällis karp nummer 18 på mattan för i år, vilket är helt ok och jätte roligt resultat!

Nu vill man dock åter till Hossmoån och dess tjocka höstsutar,e men om det blir sådana i år är mer än osäker! Det ska i alla fall testas och imon bitti, samt på fredag morgon blir det två kortare testpass. Om fisket är vettigt blir det sedan en helnatt med en god gammal vän, Jens Gliminger, i början på nästa vecka, men det återstår att se. Annars kan bli ännu en karpsatsning!

Skitfiske där ute!

/Braxmax


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar