fredag 26 september 2014

Höstfisket börjar :)

Hej alla,

igår lade jag min sista karpnatt och det var ganska så segfiskat. Jag fick tyvärr inte upp en ända spegel- eller fjällis, trots fina beten och förmäskning. Men hösten är ju inte så lätt när temperaturerna sjunker och jag är ändå mer än nöjd med årets fiske efter karp. Men denna sista natt fick ändå bli säsongens grädde på moset, då jag strax innan midnatt fick ett gediget run. Gött, tänktee jag, tidig aktivitet tyder på en bra natt....upp kom, i stället för en vanlig karp, en riktigt stor gräskarp. Jag fattade inte riktigt vad det var för något, då den var extrem lugn under hela drillen, men när den sedan visade sig i pannlampas ljus så blev jag rejält förvånad. Den hade inte bara käkat min snowman, den hade även nappat i 3-4m djup vid branten, vilket är rätt så ovanligt för just denna art, har jag för mig. Denna ubåt tyngde vågen ner till 11,52kg, vilket innebar ett PB, då det var min allra första gräskarp, och samtidigt en fjärde reg-nål :) Resten av natten spenderades sovande, vilket ju också är rätt så skönt ibland. På morgonen, efter en god kopp te och några smörgåsar, så åkte jag hem glad och nöjd och ser nu redan fram till nästa års karpsatsning. Det kanske kan hända att jag kör några kortare dagspass i november-december, om jag orkar och om vädret tillåter det. Annars blir det ett återseende i maj 2015!

En tjock ubåt på 96cm och 11520g

En skön morgon vid sjön. 

Nu så får det visa sig om det fortfarande finns chans till en stor sutare i Hossmoån. Det ska vara fortsatt milt och med lite flyt kan det säkert gå vägen. På måndag morgon blir det ett morgonförsök i kära ån igen, så än har jag inte gett upp kampen. Sedan finns ju alltid chans till en stor brax också!

Framöver, så fort det blir kallare, så ska det traditionella fisket efter björkna börja i sundet! Vem vet, kanske kan man även få upp en av de svåra och få stora sarvarna i år igen...

Efter det ska det bli en liten satsning på leksik i Kalmarsund, ett fiske jag aldrig har testat, men som kan ge en och annan större fisk! I november avslutas sedan säsongen med abborre och gädda i Hossmo och nåt enstaka pass i Rafshagen! 

/Braxmax

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar