lördag 25 oktober 2014

En varm höst i år!

Hej alla,

nu har hösten, på något sätt, kommit. I skrivande stund är det regn som härjar där ute, men samtidigt är det 15 grader varmt...Å ena sidan är det ganska skönt att slippa frysa när man fiskar, å andra sidan skulle jag önska mig lite kyla nu också, så att höstfisket verkligen kommer igång.

Tyvärr så har brax- och sutarfisket i september inte alls gått vägen, det blev en finare sutare på 3100g, men de stora braxarna hälsade inte på. Iofs finns det nu framöver fortfarande bra chans till en gedigen höstbrax i Hossmo, och det kommer läggas några dagspass framöver, efter både brax, abborre  och gädda!

En grov höstsutare på 3100g, tagen på plastmajs.Det har även hunnits med några pass efter björkna och sarv. Värmen har gjort även detta fiske svårt i år, sarvarna är inte ens riktigt på gång än, björknorna har gått rätt så hyfsade dock! Jag lyckades få upp björknor på 600, 610, 640 och även en riktigt fin fisk på 700g. Det ska bli några till pass efter dessa roliga små arter, då främst efter dem större sarvarna!

Årets hittills största björkna på 700g.

Samtidigt med detta fiske så börjar året närma sig sitt mörka slut. Dagarna blir avsevärt kortare och gråare, och det återstår inte allt för många arter att fiska efter. I november kommer jag för första gången lägga en satsning på höstsik, inte i gamla Skräbeån, utan här hemma i Kalmarsund. Sikarna här är långt ifrån samma storlek, men det helt klart roligt och värt att lägga lite tid och en fisk över 2kilo är inte omöjligt, vilket hade varit riktigt skoj att få här i sundet! Leken sker lite till och från under hela hösten och jag ska försöka lura upp några finare sikar!

Sedan återstår enbart gädda och abborre. Jag ska lägga en del tid efter den där reg-abborren och hoppas även på några fina höstgäddor, kanske kan jag ändå nå upp och skrapa 10-kilo gränsen, vem vet :)


/Braxmax

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar