torsdag 11 december 2014

Kallt fiske

Hej alla,

nu knackar då vintern på höstens dörr och vill flytta in. Fisket blir allt trögare och tyvärr så har jag inte heller lyckats att ta nytt PB på abborren denna höst heller...trodde jag i alla fall.

I går kom dock det nya PBet och reggan, äntligen!


En redig Borris Jeltsin på 1710g och en glad BraxmaxJag körde ett pass i Kalmarsund och kl 07 rodde jag ut från bryggan och fick ta mig igenom en tunn ishinna, det hade varit kallt under natten tydligen. Precis innan det svaga dagsljuset klev fram så åkte flötet med en liten mört ut, och nu var passet i gång. Medans flötet vandrade sakta omkring så började jag dropshota lite, med nyinköpta westin jiggen. Efter en halvtimme utan något hugg bytte jag plats och sedan tog det inte mer än 5 minuter innan flötet dök under ytan. Sedan kom det upp en liten bit och vandrade sakta med säkert mot vassen, klockrent hugg tänkte jag och gjorde ett kraftfullt mothugg. Detta möttes av en kraftfull fisk som körde många rusningar innen den visade sig för första gången, en stor abborre bröt ytan och jag tog fram håven väldigt fort då! Efter ännu en rusning så gled borren in över håvkanten och ett nytt PB var ett faktum. Fisken var 49cm lång och vägdes till härliga 1710gram, äntligen kom där regfisken! Överlycklig tog jag fram kameran och efter en kort foto session så kunde abborren simma tillbaka till sitt kalla hem. Efter en timmes fiske så blev det redan en lyckad dag. Men en halvtimme senare så fick jag, mot min förväntan, ett rejält hugg på jiggen. Dropshot metoden är helt ny för mig och jag hade inte några större förhoppningar på den där ute i sundet. Men resultatet blev en mycket fin abborre på 1580gram och nu var lyckan total. Detta innebär att jag inte är helt bunden till levande betesfiskar, utan att jag kan även bedriva ett framgångsrikt jiggfiske! Totalt blev det denna dagen 4 jiggade abborrar och 2 flötmetade, plus 4 stycken mindre gäddor.
Dropshot abborre på 1580g

Nu härjer en storm här hemma i Kalmar och till helgen ska det komma en till, så denna vecka lär det inte blir fler fiskepass. Jag hoppas på ett nytt försök i sundet nästa vecka, plus ett sikpass, innan jultiden och därmed säsongens slut är framme.


/Braxmax


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar