lördag 6 augusti 2016

En liten sommarresumé

Hej alla,

det har varit rätt så lugnt hela sommaren, vad gäller fisket. Det har blivit mycket jobb och de få lediga dagarna spenderades med familjen vid stranden, vädret har varit riktigt bra och varmt i år här hemma i Kalmar. Det har dock så klart blivit några enstaka fiskepass med, då främst med min lilla dotter. Nu, när hon har blivit lite större, är det enklare att ta med henne och vi har även lyckats med en första natt i bivvyn. Dock var det tyvärr rätt så kallt och lillan vaknade några gånger av kylan.


Även farmor följde med till karpsjön och trots den kalla natten hade vi en riktigt trevlig utflykt. Den nya karpsjön har än inte levererat en fisk, efter totalt 3 nätter. Dock så blev det ett brutalt hugg på morgonen när vi tre var och tältade...tyvärr måste jag har glömt att ställa om baitrunnern, eller så var den kanske allt för hårt inställd, då fisken lyckades dra i hela mitt spö...Jätteknäckt och efter ett räddningsförsök i sjön, så åkte vi hemåt och på vägen hem blev det ett kort stopp i gamla karpsjön,där jag i alla fall fick en tröstkarp på lite över  kilo. På kvällen hörde jag dock att en annan fiskare hade lyckats få upp mitt spö med hjälp av sin båt och en kratta...det blev en oerhört lycka och denna upplevelse har gjort mig ännu mer bestämt att knäcka sjöns kod nu framöver! Nu återstår det enbart 2 jobbveckor innan jag får lite ledighet och då är det en 2- och en 3 nätters satsning inplanerade! Denna gång med rätt inställda baitrunners!!! :)

Tröstkarpen tagen på en snowman, med farmor och Tempi :)


För någon vecka sedan åkte Tempi och jag ut på ett litet eftermiddagspass igen och denna gång lyckades vi med 2 mindre fjällisar på 4 och lite över 5 kilo. Helt okej resultat efter bara 3 timmars fiske. 


Nu i augsuti brukar även Hossmoån vakna till liv igen och det är i år extremt mycket braxen uppe! Det är verkligen galna mängder, vilket tyvärr även innebär sparsamma mängder med sutare. Braxnarna verkar trycka undan dessa en hel del och hittills har det bara blivit några strösutare. Dock lyckades jag i alla fall med en finare höstbrax på 5290g. Det lär bli några till morgon- eller kvällspass framöver, då förhoppningsvis med fler sutarnapp!

Farfar var också från besök ifrån Tyskland och vi körde lite morgonfiske efter brax och sutate, som dock enbart gav mindre braxnar. 

Ja, det var det av sommaren. Nu längtar jag verkligen efter höstens kallare temperaturer och lugna stunder vid vattnet. Nästa vecka kan det även bli ett sista pass i mitt rudavatten, då detta fiske har varit extremt lyckat i år...Jag får se om jag hinner. Efter lite sutarfiske är det dock sedan dags för 2 månaders karpfiske! I oktober blir det sedan åter lite abborre och även några kvällar efter björkna i sundet. 

Tills dess!
Braxmax

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar