tisdag 15 november 2016

En kall höst i år

Hej alla,

det var ett tag sen! Det har inte fiskats så mycket, men nu har vi i alla fall en ny andra bil och detta gör det naturligtvis enklare att sticka iväg då och då. Det har körts en del abborre, hemma simmar fortfarande runt 500 löjor i baljorna på balkongen, så det skönt att man kan fiska med betesfisk. Det är faktiskt riktigt skönt att slippa specimenfisket effter diverse arter, man kan verkligen fokusera på det man vill fiska. Konstigt nog har jag ändå hamnat på en 3. plats i Småländskan i år...det beror nog på att jag har haft lite flyt med de arterna jag har kört i år, och de har jag så klart anmält till tävlingen med. Annars har det alltså blivit mycket fiske efter karp och abborre i år, vilket var riktigt skoj. Redan nu har jag beställt 50kg boilies för en hel del karpfiske nästa år, som alltså ska bedrivas mera 2017.

Abborre blir det nog inte så mycket nästa år, men i skrivande stund är jag uppe i 6 regfiskar och en 4. plats i Pikewallis abborrtävling. Mitt mål var ju en plats bland dem fem första, och det kanske går vägen. Än är det ju lite tid och det har redan blivit några fina höstfiskar. Vi får se om det blir aktuellt med en pallplats...då får jag dock få upp några fler storabborrar.

Höstens hittills största abborre på 1630g

Det har även blivit en fin fisk på 1590g och en del runt 1300-1400g. 

I veckan ska jag faktiskt testa björknafisket i sundet en sista gång...det har inte gått bra alls denna höst. I morgon bitti blir det sedan mera fiske efter abborre. Snart stänger Hossmo för i år också och om 2 veckor blir det en nostalgidag i Nättrabyån, där det ska fiskas sik, väldigt skoj, om nu siken är uppe då. Hela december ska det sedan fiskas abborre i Rafshagen.

/Braxmax

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar