fredag 2 november 2012

Snart jul och sånt

Hej alla,

sitter i skrivande stund i vardagsrumme toch pluggar. Genom fönstret ser jag Kalmarsundet som strömmar lugnt och utan vågor idag och drömmar mig till våren, när metet kickar i gång. Just nu är fisket nästan på 0-nivån och det känns tråkigt, vädret och det växande mörkret hjälper inte heller så mycket...Mellan pluggperioderna tittar jag då igenom diverse hemsidor och ebay och hittar en och annan godisbit till inköpslistan. Snart är det julrea i tysklands sportfiskevärld och jag inväntar perioden då fiskeföretaget ASKARI släpper 20% på hela sin sortiment. Då ska det inhandlas diverse småprylar till nästa års metesäsong; krokar, linor, sänken, flöten, tafs, rig-material...osv. Askari har genom åren gett mig många fina fiskeprylar av bra kvalité och riktigt bra pris, så det ska bli kul att fylla ut jullistan med deras prylar.

Sedan ska jag testa ett nytt mäsk nästa år, tidigare år har jag fiskat med iTackles fina mäsk, då bland annat xtacy bream, bream VIP och extra bream. Men företaget har inte kvar dessa produkter och då blir det att köpa nya smaker.  Skandinaviens Sportfiskecenter i Ljungby har köpt in ett nytt mäsk ifrån England, Sonubaits heter märket och deras Super Crush Krill verkar vara riktigt hett i England. Har gjort lite research och fiskare i England, som har kört med det mäsket, är mer än nöjda!
2kg kostar 89kr och det är ett riktigt bra pris, så det blr nog att köpa hem 20-25kg i vinter, så får vi ser om braxen, sutare, björkna och co. gillar denna mat.
Sedan ska jag försöka addera lite ströbröd ifrån Swedbait, 20kg kostar ju nästan ingenting hos de, och köpa hem 5kg idkung, som verkar bra för idarna här i sundet.

Sen är mäsk och småprylar inhandlade. Då återstår bara en ny digitalvåg, som kommer bli en electro samson 10kg med 10g intervall. Electro Samson är enligt mig den bästa digivågen som finns!

Ska även köpa nya vinterstövlar som är riktigt varma, hela kroppen mår bra om fötterna är varma och då det blir en del öringpass så kommer jag nog stå i iskallt vatten rätt så mycket, då ska det vara behagligt!

I mars inköps sen det långa Hossmo årskortet och sen är allt klart och jag är några tusenlappar fattigare :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar