lördag 22 mars 2014

Bra mars fiske i år!

Hej alla,

nu har våren verkligen kommit och är här för att stanna! Iden stiger för fullt i åarna, men fisket är trögt som vanligt. I år är det dessutom mycket lågt vatten, vilket gör det ännu svårare...Jag har kört en del korta pass hela veckan och fått kanske totalt 20 stycken, men enbart hanar...Idag var den första dagen det var riktigt mycket fisk uppe, men de verkar leka direkt och sen dra ut direkt igen. Man har alltså inte så bra chans på efterleksfisket heller, som kan generera en och annan större fisk ibland. Romstinna honor verkar inte nappa alls...Som vanligt knäcks jag alltså av våriden :) Har i alla fall lyckats skrapa ihop två hanar över 2300g, men än ger jag inte upp, det stiger fortfarande mycket fisk och nästa vecka blir det några pass till!

En rätt så grov, men kort hane på 2320g

När iden slutade nappar mellan huggperioderna så stack jag till Kupan och körde lite abborre en dag. Träffade på Jens Gliminger och Johan Almqvist, som hade haft trögt fiske under morgonen. Jag testade jiggfisket litegrann och efter bara några minuter blev det ett fint motstånd i spöet. Fisken känns först liten,men väl uppe i ytan så visar sig en grov abborre. Det blev en helt ok fisk på 1560g!

Jiggad Hossmoborre.


Det har även hunnit bli några gäddpass och mitt mål att fånga en gädda på över 10kg känns inte helt omöjligt. På tre kortare pass har det blivit en mycket grov fisk på 100cm och 8780g och en lite mindre tjock madam på samma längd och 8200g. Med rätt betesfiskstorlek så kan den där stora feta damen absolut smälla till...Det är några veckor kvar till leken och jag kommer nog enbart köra gädda nu efter idfisket, det verkar vara värt det!

Grov vårgädda på 8780g

Vägen mot 10kgs fisken är lång, denna gång blev det en 8,2a


Emellan gäddhuggen, som indikeras med larm, så går det fint att quivermeta braxen just nu! Det är redan en del fisk uppe och honorna verkar vara hungriga :) Har man flyt kan man absolut få en fin fisk över 5 kg även nu i mars! Denna fisk är en fin nystigen på 4300g.

En fin liten boll och extra roligt med braxenmetet i mars!Nu blir det alltså att kämpa vidare med, eller mot iden och sedan hoppas jag att jag kan meta upp några störra björknor och mörtar till gäddfisket! Efter gäddan, som kommer fiskas till mitten av april, så blir det dags för lite mer öring och abborre i Hossmo. I maj kommer sen sik och vimma stå på programmet. 

/Braxmax

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar