torsdag 17 september 2015

Där kom sista målkarpen för i år :)

Hej alla,

nu var den sista av två karpnätter avgjord och det sista runnet blev ett efterlängtat mål! Jag testade mina höstboilies och Tiger Nut smaken levererade Halftail, sjöns stora fjällkarp :)

Hela natten var mycket lugn, förutom miljoner med regndroppar som höll mig vaken fram till klockan 3...mycket vatten hann kom ner under natten! Vid 6 tiden får jag sedan äntligen passets första hugg och en spegelkarp på strax över 8,5kilo kan landas. Några timmar senare somnar jag igen, men blir snabbt väckt av ännu ett run och fisken rusar iväg mot sjömitten. Det är en tungfightande fisk som har plockat upp min snowman och den måste pressas in med all kraft, dock så är allt över efter bara några minuter och en höstfärgad Halftail ligger äntligen i min håv, vilken lycka!


Helt klart sjöns största, men även vackraste karp. Med 83cm, 61cm i omkrets och hela 11420g blir det även ett nytt PB för mig!

Efter några bilder på mattan får hon simma tillbaka och jag säger tack och hej för denna gång!

Fisken bestämmer sig för ännu en snabb sista hälsning, innan hon försvinner i det mörka, djupa vattnet.

Jag har säkert lagt 15 pass i denna sjö i år och känner mig nu ganska nöjd med resultaten jag har lyckats få upp. Det blir kanske en eller två sista nätter på senhösten efter karp i kallt vatten, men det är ingen prioritet.I stället försöker jag nu få några stora höstbraxnar och gäddor i Hossmoån.
 Nästa år blir det nya utmaningar, men mer om detta vid årsskiftet!
När bilen är packad och jag är klar för hemfärden, så vänder jag mig om för ett sista adjö och med ett leende, men också med en tåra i ögat, så lämnar jag Linnéasjön bakom mig! Tack för allt!

/Braxmax

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar