måndag 14 september 2015

Hösten är här och slutspurten är i gång!

Hej alla,
det har gått några veckor sedan mitt sista inlägg här på bloggen. Nu har det hunnit bli höst och fiskesäsongen går sakta men säkert mot sitt slut. Dock så är det ju ändå lite mer än tre månader kvar och just September- November brukar kunna bjuda på ett och annat intensivt och lyckat fiskepass i mörkret! 

I hossmoån har det varit lugnt för mig dem sista veckorna, men framöver kommer jag lägga några kortare dagspass efter braxen, sutaren är jag fullt nöjd med för i år. Just nu har det i stället blivit lite mer karpfiske. Efter några förmäskningar stack jag iväg sent igår kväll och efter en timme så var alla spön ute och tältet och sängen åkte fram. Jag hade haft den goda idén att köra ett ordentligt styrketräningspass på morgonen...något jag kände i kroppen under natten och idag...men men, jag lyckades ändå kämpa upp totalt 4 karpar, även om det gjorde lite ont i armarna :)

Första runnet kom redan sent på kvällen, något som är rätt så ovanligt i den sjön jag fiskar i. Jag hade så klart precis slumrat till...men blev då alltså väckt av en pigg och stark fjällkarp. I vågsäcken pressade den ner vågen till fina 7,2kg, de börjar äta upp sig nu inför vintern, det märks!
Efter en natt i säcken fick den åter ligga på mattan, för en snabb bild. 


Sedan kom det runs utspridda över hela fiskepasset. Efter 2 mindre fiskar, så började larmet ännu en gång att skrika rejält. Förmäskningarna och lokasireringen av fiskeplatserna ger utdelning, det är skönt att veta. Denna sista fisk kändes tyngre, men samtidigt så var den rätt så seg i fighten. I håven visade det sig att det var spegelkarpen jag hade fått i somras, två gånger...Nu hade den alltså käkat upp mitt krokbete för tredje gången i år...en sann boiliehora ;) Tyvärr är denna fisk väldigt gammal och börjar tappa vikt, men nu på hösten så hade den ändå gått upp ett halvt kilo!

Number 3; en tjockis på 8780g.


Här kan man se hur pass fet denna spegelkarp verkligen är och en gång i tiden kunde den pressa ner vågen till över 10 kilo, men, alla blir vi äldre...

I förmiddags, innan jag stack hem, mäskade jag ut ännu 2 kilo med boilies och på onsdag bär det av till ännu en karpnatt! Efter det blir det lugnare på karpfronten och efter braxpassen så kommer det läggas fokus på gädda, björkna och sarv in en bra bit i oktober. Efter det blir det återigen två kalla karpnätter, sedan återstår enbart det svåra höstfisket efter sik och slutligen abborre fram till årsskiftet...and that's all she wrote!


Skitfiske i höstmörkret och varma jackor!

/BraxmaxInga kommentarer:

Skicka en kommentar