lördag 3 oktober 2015

Sommar eller höst...?

Hej alla,

igår steg temperaturen här hemma i Kalmar till märkliga 18 grader...det är med andra ord inte mycket höst i luften. Löven längs med Hossmoån är fortfarande gröna och sjöarna är inte, som de annars brukar göra, täckta med bruna, döende löv. Vattentemperaturen är också fortfarande runt 16 grader, så det är verkligen inte kallt än där nere i den våta, mörka världen under ytan. Det kan vara det som gör att det stiger enorma mängder med framförallt mindre braxen i Hossmo. Jag har lagt 3 pass i jagd efter en stor höstfisk...men har bara fått massor med fisk mellan 2 och 4 kilo. Två toppar på strax över 5 kilo blev det,men ingen gigant tyvärr.

Nästa vecka börjar nog gädd- och abborrfisket, men det är inte säkert att det kommer ge bättre resultat...Dock så kan man ju fånga rovfiskarna hela hösten och det får helt enkelt ta lite tid! Fisk är inne i alla fall, det vet jag. Nu i oktober blir det även dags för det årliga, traditionella björknafisket i kalmarsund...men även där kan temperaturen förstöra fisket...eller så kan det ha motsatt effekt, det återstår att se. Jag väntar nu på någon regnig dag med mycket moln, för att det är sådant väder som behövs för ett bra fiske där!

Det ska även köras 1 eller 2 sista karpnätter...jag kan inte hålla mig borta riktigt ;)

Under tiden har min trogna samson våg gått sönder...jag hade förväntat mig mer av denna digitala våg, men den höll enbart 3 år, dåligt när man har lagt 500kr för den. Nu har det blivit en helt ny modell, en Wiggler Hurricane för 199kr, mycket bra pris och jag har bara läst positivt om denna! Den har dessutom 10g intervall och går upp till 40kg, håller den måttet har man då en och samma våg till allt från små björknor, till feta karpar över 20kg. En riktigt bra feature, enligt mig, är också att den pendlar in sig och sen automatiskt låser sig på rätt vikt, något som inte fanns i samson vågen, och där pendlades det mycket innan rätt vikt fastställdes.

Här har vi den, en liten, kompakt våg för lite pengar!

Det ska även inhandlas lite nya småprylar, som krokar och jiggar till abborrfisket, plastmajs till några fler braxenpass, och kanske några gäddflöten. 

Nu är jag sugen på att ta några stora fiskar, det var ett tag sen nu! Och det får gärna dra in lite höstkyla nu framöver, det är nog bara vettigt för fisket!

/Braxmax

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar