onsdag 20 april 2016

Jag tar farväl av en gammal vän och får en ny

Hej alla,

abborrfisket är i full gång, i sumpen finns ca 300 betesfiskar som väntar på sin insats och snart blir det några morgonpass efter de randiga. Förra veckan jobbade jag en hel del och då blev tyvärr inga pass alls. I stället kunde jag göra en riktigt bra affär och köpa en begagnad bivvy. Det blev en nästan helt ny Nash Combat Speed 1. Denna fick jag för 700kr, vilket är riktigt bra.


Detta innebär dock att jag fick slänga min gamla bivvy, som jag har haft i över 8 år. Denna sköna Berkley Bee Hive, i vilken jag har spenderat så många nätter och som alltid har gett mig skydd i vind och (o)väder. Hur många gånger fick jag inte rusa ut genom dess dörr, för att i totalt mörker kasta mig fram till rodpodden och ett skrikande larm, för att ta upp striden med en braxen, sutare eller karp? Hur många gånge rhar jag rullat ut, eller in den, packat ut eller in den och byggt upp eller av den genom åren? Ingen vet, men jag har enbart goda och glada minnen av mitt gamla korttidsboende vid vattnet. 

Eller nästan i alla fall. Några gånger hände det, att jag önskade mig ur detta tält, för att natten var så kall att jag ej kunde sova. En sådan natt upplevde jag faktiskt första gången jag hade med mig bivvyn och använt den. 

Året var 2009 och min gamle fiskepolare Johan och jag hade bestämt oss för att testa idfisket i den legendariska Läckebyån en tidig April. När vi körde från Växjö, så var det en riktigt fin och mild kväll och efter vi hade byggt upp våra bivvys, så åt vi en snabb kvällsmat innan vi lade oss, taggade inför morgonens idfiske. För övrigt måste jag inte ta upp själva fisket här alls, för det var extremt dåligt :)

Vi somnade, men sedan tog det inte många timmar innan vi hade vaknat igen, på grund av kylan. Under natten hade det blivit ett rejält väderomslag och kl 05 på morgonen, när vi kröp ur våra sovsäckar och in i våra fiskekläder, visade termometern -4 grader...med andra ord var det en riktigt kall 5. april detta år och en mycket obekväm jungfrunatt i bivvyn! 

Efter morgonens tröga fiske gick vi tillbaka till våra tält och lagade en god lunch. Nu hade temperaturen klivit över 15 grader och vi kunde i stället för att frysa gå runt i t-shirts och sola oss...

Braxmax lagar lunch vid tältlägret '08.

Några idar blev det väl denna helg och så klart hade vi bestämt oss för att testa ännu en dag...så det blev ännu en kall natt och ännu sämre fiske på söndagen :) Redan på förmiddagen var vi tillbaka i bilen och på vägen hem till Växjö. Men denna första natt i min bivvy kommer jag aldrig glömma :)

Efter denna har det blivit många fler och jag hoppas att jag kommer ha lika roliga, fiskrika och mysiga stunder i den nya bivvyn. Min gamla Bee Hive fick alltså göra bekantskap med soptunnan idag. Den har helt enkelt gjort sitt genom året. Hål, halvtrasiga pinnor och att någon snäll människa bestämde sig för att sno min groundsheet ur garaget i höstas (...) fick till slut leda till ett nytt tält. 

Tack för allt gamla bivvy och välkommen nya bivvy :)

/BraxmaxInga kommentarer:

Skicka en kommentar