onsdag 13 april 2016

Tidernas bästa abborrpass

Hej alla,

för någon vecka sedan fick jag uppleva ett helt makalöst abborrfiske i ån. Vinterns sista betesfiskar fick nu lämna balkongen, på grund av allt mer värme, och jag bestämde mig då för att bottenmeta med dem nere i mynningsområdet. Fisket där kan vara rejält trögt och det måste stiga fisk för att man ska kunna få nåt där vid den här årstiden. Kl 08 lämnade jag dottern på dagiset och en halvtimme senare rodde jag ner båten, parkerade i ett vassbälte och slängde ut mitt feederspö, agnat med en löja. Första halvtimmen var iskall, men sedan fick jag en mindre fisk. Det var då bara att fortsätta nöta på samma fläck och hoppas på fler napp. Kort därefter fick jag en fin bugning och kunde kroka en tung fisk. Där här känns ju ändå helt ok tänkte jag till mig själv. Att ytan sedan bröts av en abborre över 1,7kg hade jag inte trodd! En mycket tjock och kompakt fisk låg nu framför mig i håven. Uppe på mattan visade måttbandet fina 47cm och vågen stannade på 1760g.


Så enkelt kan det vara ibland. Efter denna fisk fortsatte detta magiska fiske; jag landade två mindre abborrar på 1320g och 1420g och sedan en runt kilot. Efter detta fick jag ett våldsamt hugg...gädda...usch, nu var de på plats också. 5 min senare blev det återigen ett starkt hugg och även denna gång var det en gädda på...trodde jag. Upp kom dock i stället en riktigt fin abborre.


Även denna var 47cm lång, men med sina 1800g aningen tjockare. Denna fisk innebar ett efterlängtat nytt PB! Återigen är mitt personbästa nu tagen på betesfisk.


Ännu en timme hade gått, då blev det hugg igen och denna gång hade en abborre på 1440g nappat. Klockan var nu ett och jag skulle göra mig beredd för att avsluta detta otroliga pass, då kom dagens sista hugg. Också denna fisk kändes stark och tung och PB abborren, som var kvar i håven för senare fotografeing, fick sällskap av passets tredje storabborre; 46,5cm och 1740g...nu var jag i en drömvärld. Tre abborrar över 1,7kg och ett nytt PB på en morgontur får man inte alla dagar kan jag säga! Detta är ett pass jag rankar extremt högt, bland mina top 3 pass någonsin faktiskt!Denna svit innebär även det mycket roliga faktumet att jag nu leder i Abborrkonkurensen, helt otroligt :) Året är så klart långt och det kan hända mycket framöver, men förhoppningsvis kan ju även jag få upp större abborrar framöver...vi får se vad turen har att säga om detta.

Nu blir det som sagt lite lugnare, det är en hel del med plugget som ska göras fram till sommaren. Lite abborre blir det då och då. Sista majveckan åker hela familjen ner till södra frankrike för en vecka, och innan och efter det blir det en minisatsning efter vårbraxen också. Då dock enbart i form av kortare kvällspass, främst med feederspöet. Sedan är det sommar och fisket kommer då bli mer eller mindre vilande, det ska sommarjobbas mycket och abborrarna är ändå ingen sommarart. Lite karpfiske kan det säkert bli och kanske även en dag i rudasjön, om tiden finns :)

/Braxmax

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar