måndag 13 juni 2016

Lite rudafiske slår aldrig fel

Hej alla,

nu är vi hemma igen från vår semesterresa, det var fint nere i Marseille, om än lite kyligt. Vi kom hem för en vecka sedan och nu har jag faktiskt lite ledigt från jobbet. Skönt att kunna slappna av lite och att inte behöva göra mycket alls :)

Jag tog mig även tid för att åka upp till mitt rudavatten här i Småland för lite fiske efter dessa magiska varelser. Jag har alltid velat testa fisket nu innan leken och resultatet skulle faktiskt bli strålande, precis som vädret. Jag har aldrig haft ett så pass bra fiskepass i detta vatten, både vad gäller antal fiskar och vikterna.


Fisket börjades vid 3 tiden och efter bara en stund visade sig redan solen, det märks att vi är nära midsommartiden nu! Den härliga morgonstunden stördes sedan tyvärr av hundratusentals små knott, som gjorde mig helt galen :) Dock så fick jag tre snabba hugg och för första gången i år, så fick man den där spännande känsla när flötet reser sig och börjar darra lite lätt, helt magiskt! När det var mycket aktivitet på platsen och det kom napp titt som tätt, lyckades jag faktiskt fota ett lyftnapp i action, som jag sedan till och med kunde kroka :) Detta moment, dessa få sekunder, när flötet är rest och man måste kroka fisken innan den drar vidare, är svårslaget inom fiskevärlden!!!

Sedan blev det mycket lugnt mellan klockan 06 och 08, helt plötsligt försvann bubblorna och huggfesten upphörde...så snabbt kan det vända när man fiskar ruda. Jag gick över till min andra uppmäskade plats och där är det färska bubbelmoln som stiger upp, yes, tänkte jag, nu fortsätter racet. På denna andra plats blev det sedan dagens resterande 10 rudor!

Klockan 9 blir det ett tyngre napp och en stark fisk rusade iväg. Jag kunde håva en fin romstinn hona på 1260g. P.S.: riktigt varmt och svettigt nu...:(

Efter ytterligare någon timme fick jag in fyra-fem fiskar samtidigt, det blev den så kallade jacuzzi-effekten! Bland dessa bestämde sig denna boll för att mumsa i sig mitt majskorn och ett nytt PB var ett faktum, äntligen. Fisken var extremt tjock och hög och mätte 38cm längd och 39cm i omkrets :) 
1300g löd det nya PBet, härligt.

Strax innan det tvärdog, så spånade jag ett sista bubbelmoln och kastade flötet rakt på det. Det tog inte mer än 2 minuter innan dagens sista ruda på 1130g befann sig i håven. 

Efter denna sista 13. fisk så hände det absolut ingenting mer. Jag vet inte om de var mätta eller om de började leka, jag hörde lite plask i vassen här och var...Oavsett, så var detta ett riktigt bra pass och jag ser fram emot, kanske 2-3 till i år...om tiden tillåter! 

Annars blir det rätt så lugnt framöver, mitt sommararbete sätter igång nästa vecka och det blir mycket jobb fram till september. Dock så blir det ett kul litet bonuspass efter karp i växjösjön i helgen, då vi besöker min syster och i juli och augusti blir det två längre pass i ett nytt karpvatten: Stora Karsgöl. Dit ska jag åka med dottern på äventyr och förhoppningsvis kan jag där lura upp ett nytt karp PB...vi får se om vi kan knäcka sjöns kod, som inte är den allra lättaste.

/BraxmaxInga kommentarer:

Skicka en kommentar