onsdag 21 mars 2018

Kom våren, kom!


Än är det kallt ute, men i veckan såg jag denna fina vinter/vårbild, som någon hade lagt upp på Kalmars facebooksida. Så fint och det är så GUTT att vara tillbaks i denna underbara stad. I helgen flyttade dottern ner med mig också och började skolan i måndags. Och nästa fredag, så kör Braxmax upp med en fet lastbil till Linköping. Flytten ska genomföras och lagom till påsk, så kommer vi vara tillsammans igen, frun, dottern och jag, återförenade i Kalmar :) 

Det kommer bli slitsamt å flytta och köra, men det är klart värt det. Fredag kväll så blir det fest med god mat och sen tar vi det riktigt lugnt under påskhelgen. 

Eller kanske inte allt för lugnt, för visst ska det fiskas! Temperaturerna klättrar långsamt uppåt och jag räknar med åtminstone ett sikpass under påskhelgen. När sedan idsäsongen börjar återstår å se. Men redan nu har jag bokat in flera innan-jobb-pass i Kalmaråarna och några eftermiddagarna med dottern. Kanske blir det aktuellt veckan efter påsk? Vem vet...Redan nu längtar jag till ett flöte vid strömkanten som plötsligt dyker, vakande idryggar och tunga gung i spöet! Är det i år äntligen dags för en 3plussare???


Direkt efter iden har jag bokat in mig på ett grymt mörtvatten, där det ska fiskas några pass efter riktigt grova mörtar. Ryker det gamla PB:et på 730g i år? Och är det dags för en reggmört?


Det är många frågetecken just nu, men jag ser verkligen fram emot en lugn april, kryddat med en hel del fiskepass! Svårt blir det att planera hela året, då vi får tillväxt i augusti, men halva året kommer i alla fall se ut så här:

April: lite sik, mycket id och mört
Maj: abborre och brax
Juni: ruda
Juli: karp
Augusti: Sutare
September-December ( i mån av tid): öring, björkna, abborre

/Braxmax

1 kommentar:

  1. Tjena! Får man fråga vart typ du lägger tiden på mörten? I åarna här i Kalmar när de är uppe för lek? Några bra tips för att lyckas sortera ut de lite finare från alla små ? �� // Peter Woksepp

    SvaraRadera