måndag 18 juni 2018

Trögt fiske i värmen och lite otur

Hej alla,

det har varit rätt så lugnt den senaste tiden. Dottern och jag har kört en del karpfiske men fiskarna i ena sjön hade helt andra planer när vi satt en natt och de lekte för fullt...Karparna i Linnéasjön har fått för sig att flytta över till ett annat vatten (...). Det är i alla fall det jag har hört från annat håll. Några väldigt kloka människor har alltså flyttat på sjöns största individer...känns jättekul att sitta där nu och nu fattar jag också varför jag bara har fått fisk upp till 6-7kg...Jaja, de mindre kanske växer sig större med tiden.

Problemet är att jag inte riktigt hinner komma iväg till sjöar som ligger längre bort, då fruns graviditet går mot sitt slut och jag måste finnas tillgänglig, i fall det börjar dra ihop sig.

Ändå har det blivit lite karp, i form av en fin liten fjällis på 6350g. Träffade även en ny karpfiskare i trakterna som heter Marcus och som körde sin första helnatt med oss, mycket trevlig. Han fick även hjälpa till med saker och ting, då min karp hade bestämt sig för att simma runt en boje och jag fick paddla ut på min sovmadrass för att få loss den. Det tog en bra stund men det gick bra till slut och vi kunde få karpen på land :)


Inte nog med att karparna gjorde mitt fiskeliv aningen svårare! Även min rudasjö har fått för sig att numera vara hem åt en hel del mört. Min gissning är att de har kommit in via en kanal ifrån grannsjön i våras när det var så mycket vatten. Jag har lagt 2 pass där änsålänge och fått upp en ruda och kanske 15 mörtar. Mycket tråkigt och frågan är hur pass mycket mört det står i sjön nu.

Då även denna sjö ligger ca 11 mil hemifrån så tänker jag ändra strategi och testa ett hemmavatten. I detta finns det både fin sutare, fin sarv en del ruda och även rätt så fina karpar. Frågorna 1 och 2 är hur pass stora rudorna är och hur pass stora och många karparna är?

Hur får man reda på det då? Jo, bara ut och testa swims, mäska för glada livet och fiska av så mycket som möjligt :) Fördelen är att jag kan enkelt köra dit och förmäska och i stort sätt köra vilken morgon eller kväll som helst. 

Det kommer bli ett galet varierat fiske, med både karpspön, feederspön och flötmete efter diverse arter och jag hoppas verkligen att jag kan lyckas. Känns spännande att inte veta hur pass stor fisk man kan få upp och vattnet kan nog släppa ifrån sig en hel del överraskningar!

Jag är mycket glad över det kalla vädret just nu...midsommar till trots, och hoppas att det även kommer ner lite regn nu. Till helgen ska det sedan bli ett första försök och det kommer fler kortare pass under nästa vecka!

Skitfiske
Max

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar