söndag 25 maj 2014

Lite braxenfiske blev det ändå :)

Hej alla,

inget vårfiske efter braxen var planerat, men Johan Almqvist skulle köra en helg och i gott sällskap kan det ändå vara roligt att fiska, även när det går lite segt.

Fredag efter jobbet så åkte jag och min fru ner till ån och ställde upp bivvyn och poden, sedan passade vi på att käka picnic i det varma, soliga vädret! På kvällen kom jag sedan tillbaka och träffade Johan,som hade anlänt några timmar innan mig.
Picnic med Tania :)

Det tog några timmar innan mäskplatsen var redo och boltspöna var utlagda, men vid 22 tiden var allt på sin plats och det blev lite feederfiske jämte Johan i några timmar. Det var dock lugnt och vid midnatt lade jag mig i bivvyn. Kl01 kom första hugget och larmet väckte mig. Denna hona var den första av totalt 9 stycken denna helg, och jag fick enbart upp en hane, mycket bra!


Årets första fina braxen på 4900g

Denna första natt gick rätt så bra,med totalt 4 landade fiskar och 3 tappade...Vid 9 tiden lämnade jag min plats och åkte hem för att spendera dagen med familjen. Sedan var klockan 8 på kvällen igen och det bar av till natt nummer 2 :)

Boltspöna redo för action!

Det blev lite äcklig kvällsmat i form av Johans fullkorn snabb pasta och nån tomatsås.....jag fick hämta mina mackor i stället!

Johan är laddad inför natten.

Efter det körde jag återigen några feedertimmar, och lade mig sen för att sova lite. Men fisket skulle bli ännu bättre denna natt. Kl01 drar det iväg igen och upp kommer en 4,5a. En halv timme senare krokar jag en rejäl brax, den är enormt tung och kämpar starkt! Jag såg aldrig den men den kändes helt klart som en fisk som kunde vägd allt mellan 5 och 6 kg! Tyvärr så tappar jag den i en stor gren.....Riktigt förbannad kastar jag ut igen och en timme senare återkommer turen med en första, denna gången landade 5plussare. Fisken är 70cm lång men tyvärr i ingen bra kondition. Denna romstinna hona vägdes till 5060g, men det är alltid skönt att få en Hossmo brax över 5kilo!

Första femma för i år :)

Det dröjde ytterligare 2 timmar innan helgens största fisk skulle landas! Denna fisk var också mycket kämpeglad och tung, men Johan kan håva den säkert och i vattnet ser den riktigt stor och fe tut! Tyvärr hade även denna brax en mycket smal rygg, det är där och i buken vikterna bestäms. Buken var mycket tjock med rom, men denna fisk på hela 74cm pressade vågen endast ner till blyga 5130g. En sådan brax med toppkondition kunde annars enkelt väga 5,6-5,8kg...menmen. Glad blev jag ändå och denna blev  min 6. braxen över 5kilos gränsen! 

En två-tonad mager bralle på 5130g.

Nu får braxarna väntar till hösten och då hoppas jag på rejäla femmor denna gång :) Nu blir det nog en del karppass i juni! Första kommer ske redan nästa vecka!

/Braxmax

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar