måndag 14 maj 2018

Lite karp och en bröllopsdag

Hej alla,

nu har det blivit riktigt varmt och i onsdags körde dottern och jag årets första karpnatt. Det var riktigt behagligt när vi anlände kl 18 och genast placerades 3 spön i sjön, tältet kom upp och grillen tändes.


Hade lite ångest inför natten, inga mold betyder ju oftast en kall natt, men det gick nog inte under 10 grader och både dottern och jag kunde sova lugnt och varmt. När vi höll på å äta våra hot kyckling dogs (...), runt kl 20.30, så kom där årets första run. Det är ovanligt jmed kvällshugg där vi satt, så det var riktigt roligt och några minuter senare kunde vi håva årets första, mycket fina, karp. 

En vacker och tjock fully scale på 6,62kg. 

Kl 02 blir det ett run igen, men tyvärr släppte den direkt när jag lyfte spöet...mycket synd, men det händer ju tyvärr ibland. Hela morgonen var det sedan knäpptyst, tyvärr låg vinden ändå lite fel, med nordost...och jag gillar som sagt inte klara nätter alls...eller dagar för den delen :) Ge mig ett lätt molntäcke, vind från S eller SV och ca 20 grader och jag är hemma! Det får det bli nästa gång.

Då ska det nämligen fiskas i Hammarsebodammen, en riktigt vacker sjö med stor karp i. Dock så är detta vatten allt annat än lätt. Så denna första natt var en moralisk uppvärmning som kan behövas framöver. 

Jag har nyligen köpt in riktigt gedigna butt grips, för att kunna köra locked up, då det finns mycket växtlighet i den nya sjön. Vidare så har jag fått kunna köpa 13kg SBM beten ifrån min gode vän Björn Lindholm. Med dessa så hoppas jag kunna överlista en och annan karp i sjön. Annars har jag även ca 30kg Energy boilies, vilka brukar vara mycket bra för att mäska in fisk på en plats! Så beten finns det gott om! 

I helgen firade min fru och jag även vår 10 års brollopsdag, man börjar bli gammal...men kärleken är lika stor som alltid och vi hade en superhelg med Spa, romantik och god mat :)


Nu framöver blir det dock lite feedermete i form av sarv och björkna och snart ska det även fiskas lite Brax i Hagbyån. Sen har jag dock en plan, som kanske inte går hem...Fr o m den 1/6 ska jag meta brax i Hossmoån i 3 dagar. Men då måste det bli betydligt kallare nu de närmaste 2 veckorna! Jag anser att det kan bli riktigt bra braxfiske i ån i år, men tyvärr har jag ju inget årskort...så jag får vänta ut maj månaden. Å andra sidan brukar det alltid vara mycket bra fiske runt månadsskiftet och många tunga fiskar har fångats en bit in i juni. Så med rätt temperatur nu framöver (ge mig moln och regn), så kan det gå hem. Jag saknar ån rätt så mycket också, så det ska bli ytterst nice att återvända :)

Skitfiske på er
/Braxmax

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar