måndag 1 april 2013

Vintern är kvar....

ja, nu är det den första april, och fortfarande är det kallt ute......usch, denna vinter blev verkligen lång. kalmarsundet är öppet nu,men längs emd kusten och i vikarna är isen kvar och den är rätt så tjock där med.

I Hossmoån är det mycket is kvar men det tunnar ut nu och en del är redan borta. Vid ett testpass i fredags såg jag en fisk på ytan och tappade faktiskt en, så det går uppåt ;) men ändå är det trögt och jag får vänta ytterliggare en vecka innan det (kanske) börjar släppa. Fiskar man inte så kan det dock inte heller få nåt!

 
 
Sedan är det alltid nåt nytt man får uppleva vid vattnet, denna id hittade fortfaande vid liv på is vis hossmoån....det var väl nån rovfågel som ville ta sig en fetinglunch. ja fick avlidadenna ca 2kgs id, trist men så är naturen ibland!
 

 
Medans man väntar på nåt gott (våren), så får man ibland nåt gott också. Sportfiskecentern i Ljungby skickade ut förordern och nu har ja 30kg krillmäsk hemma, plus lite hook pellets, krokar, slangbella, liquids och annat gott till Smålands alla vitfiskar :) Nu får metesäsongen komma igång!!!

 
/Max

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar